Smart Cleaning

Brussel

Wat zijn dienstencheques?

Het systeem van dienstencheques is een betalingsmethode die wordt gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hiermee kan elke volwassen inwoner van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest profiteren van diensten tegen voordelige prijzen. Het systeem van dienstencheques biedt mensen een gemakkelijke manier om gebruik te maken van een aantal diensten aan huis door dienstencheques aan te schaffen. Eén dienstencheque betaalt één uur werk. Momenteel worden de dienstencheques beheerd door Pluxee.

Wat is de prijs?

Als u een “eenvoudige” gebruiker bent, kunt u maximaal 500 dienstencheques per kalenderjaar bestellen en betaalt u deze:

 • € 10 voor de eerste 300 besteld.
 • € 12 voor de volgende 200.

Koopt u als huishouden dienstencheques (uw huishouden omvat alle personen die op uw adres staan ingeschreven), dan kunt u maximaal 1.000 cheques per kalenderjaar bestellen en betaalt u deze:

 • € 10 voor de eerste 600 besteld.
 • € 12 voor de volgende 400.

Dit is geldig ongeacht het lid van uw huishouden dat de dienstencheques bestelt.

Hoe te registreren

Als u gebruik wilt maken van het dienstenchequesysteem, moet u geregistreerd zijn in het systeem van Pluxee. Om dit te doen, registreert u zich gewoon door uw account aan te maken (Registreer online). U kunt vervolgens uw cheques en uw persoonlijke gegevens op elk gewenst moment beheren vanuit uw Beveiligd gebied, of nog makkelijker: via de mobiele applicatie Titres-Services Bruxelles! 

Elektronische dienstencheques bestellen

Bestel uw elektronische dienstencheques in een paar klikken via uw Beveiligd gebied of via de mobiele applicatie Titres-Services Bruxelles. Het is ook mogelijk om uw vouchers te bestellen door eenvoudige overschrijving naar de Pluxee-bankrekening, via uw dienstencheque-portaal of via de bankapplicatie van uw persoonlijke bank: 

 • Maak de totale waarde over van de servicevouchers die u wilt bestellen
 • Bestel je vouchers: minimaal 10 per bestelling
 • Maak de overschrijving naar de Pluxee-bankrekening voor het Brussels Gewest BE28 0017 7246 3620, met uw Pluxee-gebruikersnummer (12 cijfers, beginnend met 190) in een gestructureerde mededeling
 • Bestel niet te veel dienstencheques om te voorkomen dat ze verlopen, bonnen zijn 6 maanden geldig
 • Bijvoorbeeld: als je 10 dienstencheques twv €10 wilt bestellen, moet je €100 (10 x €10) overmaken op de Pluxee-bankrekening BE28 0017 7246 3620 met je gebruikersnummer in een gestructureerd bericht.

Uw elektronische servicevouchers worden na ontvangst van uw betaling in uw elektronische portemonnee beschikbaar gesteld. Dit kan tot 2 werkdagen duren. Kontroleer saldo van uw dienstencheques op elk moment via de Pluxee mobiele applicatie of via uw Beveiligd gebied .

Plan uw schoonmaakdiensten in Brussel

Nadat u zich succesvol heeft geregistreerd bij Pluxee, kunt u uw eerste schoonmaakdienst in Brussel plannen door contact met ons op te nemen. Geef in uw verzoek uw exacte adres, gewenste schoonmaakdagen/-uren en de talen die u spreekt aan.

Bevestig de dienst

 • Nadat de schoonmaak door de huishoudster is uitgevoerd, hoeft u niet veel meer te doen. Het is de huishoudster (of bij uitzondering het erkende bedrijf) die de service codeert (wat 24 uur per dag, 7 dagen per week kan worden gedaan). Uiteraard controleert en valideert het goedgekeurde bedrijf de informatie van de gecodeerde dienst. 
 • U ontvangt dan een melding waarin u wordt uitgenodigd om de dienst te bevestigen of te betwisten (bij geen reactie binnen 5 dagen wordt deze automatisch bevestigd).  
 • Zodra je de dienst hebt bevestigd, wordt het exacte aantal elektronische dienstencheques automatisch uit je elektronische portemonnee gehaald om de betaling te kunnen uitvoeren (op voorwaarde dat het saldo van je portemonnee voldoende is). Als dit niet het geval is, wordt u gevraagd om uw portemonnee te financieren door dienstencheques te kopen.
It shows how easy it is to contact us if one is in a need of home cleaning services.

Wat zijn uw fiscale voordelen?

Ligt uw hoofdadres (zoals ingeschreven in het Bevolkingsregister) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Als “gewone” gebruiker of als huishouden geniet je van een belastingvermindering van €1,50/dienstencheques op je eerste 163 dienstencheques. In plaats van €10 per stuk betaal je dus uiteindelijk maar €8,50! Lees alles over onze belastingaftrek in onze FAQ-sectie.